[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Miten kannustan muut mukaan?

Hanki idealle tuki

Ennen kuin esität ideasi varainhankinnasta muille, hanki tueksesi muutama henkilö, joiden uskot innostuvat ideasta. Esim. valmenjaja, rahastonhoitaja tai joku muu aktiivinen henkilö.
Valmistele esitys hyvin

Mieti etukäteen, mitä asioita sinun kannattaa painottaa kun esittelet idean.
Mitkä asiat ovat teille tärkeitä ja ajankohtaisia? (esim. lähestyvä turnausmatka).

Huom! Voit hyödyntää esityksessäsi Paperitukkurin powerpointia ja tutustumispakettia.

Helposti myytätävät tuotteet: Kaikki käyttävät wc-paperia ja pesuaineita
Innosta esimerkillä: Esim. 20 perhettä x 5 wc-paperia ja 5 säkkiä talouspaperia= 1300€. Jokainen tuntee 5 henkilöä, joille voi tarjota tuotteita: isovanhemmat, sukulaiset, kummit, naapurit, työkaverit, yritykset….
Mitä myynnistä saadulla tuotolla voidaan tehdä? Esim. luokkaretki, tablettien hankinta oppilaiden käyttöön, turnausmatka, uudet verkkarit, ei kk-maksuja ym.

Taklaa vastaväitteet

Välillä on myös niin, että tuotemyyntinä toteutettu varainhankinta ei nappaa. Varaudu siis vastaväitteisiin. Tässä muutamia vinkkejä, miten voit taklata vastaväitteet:

Vaikea myydä / kukaan ei osta: Jokainen käyttää päivittäin wc-paperia ja pesuaineita, ja niitä ostetaan joka tapauksessa kaupasta.

Pitää tilata paljon / jäi edellisestä myynnistä varastoon: Paperitukkurilta voi tilata juuri myyntiä vastaavan määrän tuotteita. Tuotteet myydään ensin myyntilistojen avulla, jonka jälkeen tuotteet tilataan. Lisäksi tilaus maksetaan vasta toimituksen jälkeen, joten riskiä ei ole.

Hankala kuljettaa/ tuotteet vievät tilaa:
Paperitukkurin papereissa ja pesuaineissa on hyvä tuotto, joten tuotteita ei tarvitse myydä niin paljon riittävät tuoton saamiseksi. Jokaiselle perheelle esim. 5-10 myytävää tuotetta on riittävä. Esim. 5 säkkiä wc-paperia mahtuu helposti henkilöautoon. Kun toimitus sovitaan harjoituksiin tai vanhempainiltaan, erillistä varastoa ei tarvita.

Tuotteet maksavat enemmän kuin marketissa:
Fakta on se, että varainhankinnassa tuote maksaa yleensä enemmän kuin marketista ostettuna. Syytä on kuitenkin muistaa, että kyse on hyvästä tarkoituksesta. Asiakas kyllä ymmärtää, että hinta sisältää joukkueen/luokan hyväksi menevän osuuden. Esim. Paperitukkuri wc-paperin rullahinta on 0,55 €.

Ei haluta myydä / ei ole aikaa myydä:
Kenenkään ei tarvitse kiertää ovelta ovelle myymässä wc-paperia. Tuotteita voi tarjota sukulaisille, tuttaville ja naapureille esim. soittamalla tai tekstiviestillä/sähköpostilla. Myös lapset kannattaa ottaa mukaan myyntiin. Varainhankinta voi olla hyvin opettavainen ja sosiaalinen tapahtuma. Näin lapsi oppii, että raha ei kasva puussa ja se eteen on tehtävä töitä.

Varainhankinnan ei tarvitse olla aikaa ja vaivaa aiheuttava projekti. Kampanja sujuu hyvin kun se organisoidaan kunnolla ja vastuualueet on jaettu etukäteen.

Joillakin perheillä on tiukempaa rahasta kuin toisilla, mutta lasten harrastuksista ei haluta tinkiä. Jos osa kuukausi ym. maksuista katetaan varainhankinnalla, se voi rohkaista uusia harrastajia liittymään mukaan.
Tuumasta toimeen

Kaikki on tehty valmiiksi myyntiä varten: Esittele muille tuotekuvasto / tilauslista, jonka avulla myynti tehdään. Myyntiä varten kannattaa tilata myynnin aloituspaketti, jossa on kaikille omat tuotekuvastot / tilauslistat sekä näytteitä jaettavaksi.

Päättäkää myytävät tuotteet, aikataulu ja vastuualueet.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]